uge 1 / 1. Kalenderwoche

17. november 2018

NF-hvalpe-2
NF-hvalpe-3
NF-hvalpe-4

DIA accepterer hvalpene med det samme, men er dog lidt forbeholden over for dem, men allerede senere på aftenen ligger de alle tre hos hende og dier. Næste formiddag bliver New Foundlænderne også holdt rene af DIA. Vi glæder os over at kunne hjælpe, og naturligvis også over at Basil har fået et par legekammerater når det kommer så langt.

NF-hvalpe-0

 

Fredag aften bliver vi ringet op. Der er en New Foundlændertæve ved Aalborg der har fået 11 hvalpe. Det bliver hurtigt aftalt at vi skal hjælpe. Allerede efter et par timer er der mere liv i hvalpekassen

NF-hvalpe-1

Vi har fået kontakt til amme hvalpene gennem hjemmesiden: ammestuen.dk
Her har vi talt med Kirsten, der også gav os flere gode råd i forbindelse med det at modtage hvalpe fra en anden tæve

15. november 2018

 

Basil har brug for “en hvalp” at lægge sig ind imod, så den gamle bamse var god at finde trøst ved.

Det er nu ved at være sidste chance hvis vi skal gøre os håb om at der kommer nogle amme-hvalpe. Der må ikke være mere end én uge mellem hvalpenes fødsels datoer.

Basil_m._bamse

12. November 2018

Redig.1570
Så er der fundet navn til den dejlige hanhvalp, sammen med den nye familie som han skal ud og være en del af, efter de første 8 uger her hos os.

Vores hvalpe har altid fået navne efter de gamle guder, det blev ingen undtagelse denne gang:
Grosser Stars Dionysos Basil. Dionysos var vinguden, og som også beskytter kvinderne. BASIL bliver kaldenavnet

BASIL vejede ved fødslen 440 gram, og her små 2 døgn senere er han allerede oppe på 550 gram. Normalt taber hvalpe sig de første 1-2 døgn, men BASIL er allerede begyndt at vokse sig til en Grosser. Men han har også hele tiden fri adgang til en stor mælkebar.

Vi håber stadig på at der melder sig en eller flere amme-hvalpe.


BASIL har de fineste aftegninger, den meget lille nakkeplet forsvinder, efter vores erfaring, i løbet af de første uger. Og den hvide halespids mangler skam heller ikke. – Vores første 2 Grossere (DIVA og GAIA) havde ikke hvid halespids. Ikke fordi det er et must, men der bliver alligevel lagt mærke til om den nu også er hvid.

10-11. November 2018

Redig.1564
Redig.1560
Redig.1563

Billederne herover er fra det første døgn. Hvalpen vokser helt fantastisk allerede i det første døgn. DIA synes det var hyggeligere at være i nærheden af os, så hun bruger hellere den store hundeseng til at opholde sig på med hvalpen. Hun passer omhyggeligt på, at den ikke skrider ud over kanten. Hvis den ikke lige ligger ved hendes bug bliver den omhyggeligt skubbet der hen. Sjovt at iagttage en sådan adfærd/instinkt der giver denne reaktion fra DIA.

Redig.1555
Redig.1556
Redig.1557

På billederne herover er hvalpen 10 minutter gammel. Hvalpen kom til verden på dyreklinikken. DIA havde ikke tilstrækkelige veer så vi fik kyndig hjælp fra dyrlæge Kathrine Kirchhoff i Hinnerup. 

Home