Udstilling

Udstilling:

Det at gå på udstilling med sin hund er en sjov og dejlig oplevelse. Der er Grosser ejerne imellem en god stemning på udstillingerne. I Danmark er det normalt Dansk Kennel Klub der afholder de godkendte udstillinger, men alle racer i Danmark er også tilknyttet en specialklub. Der er imidlertid ikke så mange Grossere i Danmark, så racen er tilknyttet en ”opsamlings-klub” der hedder Klubben for Hyrde- Kvæg- og Gårdhunde. Heri er der indtil flere andre racer.

Hvis du ønsker at gå på udstilling med din hund kan det ikke kraftig nok anbefales, at du går til ringtræning. Ringtræning afholdes af bl.a. af Dansk Kennel Klubs forskellige lokale kredse, men andre foreninger afholder også ringtræning. Ringtræningen er for hunden, men ikke mindst for den som skal vise hunden frem. Man skulle tro, at det var hunden der blev bedømt på en hundeudstilling, og det er det selvfølgelig også. Men det er i ligeså høj grad et spørgsmål om, at din hund bliver vist ”rigtig” frem i ringen for dommeren, hvis du ønsker, at din hund skal opnå gode resultater.

Vi gik rigtig meget til udstilling med vores første hund DIVA. Ved den ene udstilling fik vi en første præmie og ved den næste måske en anden præmie! Efter noget ringtræning så blev DIVA efter 3 udstillinger kåret til ”Dansk Champignon”. Din påklædning er også af betydning, påklædningen ses gerne at være afstemt efter hundens farver. Så da jeg fik et par sorte cowboybukser på, en hvid skjorte og en brun ruskindsjakke, ja så fik vi, DIVA og jeg af en dommer at vide at: ”Fin handling af din hund”. – Om man kan lide det eller ej, så er det det der skal til, hvis du vil have din hund med i placeringerne på udstillingerne.

Hvis du vil bruge din hvalp senere i avl er det naturligvis også vigtigt, at du selv ser dig for. Udstillingsresultaterne er IKKE bare på forældrehundene, men måske endnu vigtigere er det, at se på de resultater der har været i generationerne længere tilbage på stamtavlerne. Hvis vi eksempelvis ser på vores 2 første hunde, så blev DIVA som nævnt ”Dansk Champignon” hvorimod vi aldrig fik GAIA så meget på udstilling. Alligevel har hendes hvalpe udviklet sig enormt godt her i Danmark. (Se evt. mere på siden om GAIA).

Ud over udstillingsresultater er der en anden vigtig faktor, nemlig de sydomme som kan forekomme hos Grosserne. Se mere herom på siden om sygdomme.

Home