Hvorfor Grosser

Hvorfor Grosser:

Vi har i over 20 år tilbragt vores sommerferie i Schweiz. Et af de første år så vi på et ostemejeri en udstilling omkring Sennenhundene, hvor Grosser Schweizer Sennen blev brugt som trækdyr af bjergbønderne. Et par hunde, forspændt en lille vogn, hvorpå der kunne stå et par mælkejunger, det udgjorde transportmidlet til det lokale mejeri. – De blev endvidere også brugt under krigen af det schweiziske militær, ligeledes som trækdyr i bjergene. I dag er der i Danmark også Grosser ejere der praktiserer vognkørsel med Grosserne. Det har vi ikke selv brugt, men med en bæresele kan en Grosser nemt bære picnickurven når familien tager på tur.

For os var der ikke så meget tvivl, det skulle være en Grosser. Grosseren er korthåret, og kræver et minimum af pelspleje. En omgang striglen af og til, specielt i fældetiden, pynter gevaldigt. Selvfølgelig skal dens temperament også passe ind i familien.

Vores hund, som vi havde før Grosserne, var en langhåret blandingshund med en pels som en New Foundlænder. Vi havde ”arvet” Zacho fra en gård, hvor ejeren skulle på plejehjem, og der kunne Zacho naturligvis ikke være med. Zacho var 5 år da vi fik ham, og vi havde ham i yderligere 6 rigtig gode år. Kun var der et problem, Zacho ville ikke være inde i huset hos os, det var for varmt for ham. Så selv med en stor grund til huset, så er det en stor del af tiden, som hunden ikke kan være i kontakt med i familien.

Umiddelbart skulle man tro, at man fik den bedste Grosser Schweizer Sennen hund fra oprindelses landet. Og man finder sikkert også gode hunde opdrættet i Schweiz. Om vi har været uheldige skal vi ikke kunne sige, men de hunde vi er blevet tilbudt de 2 gange vi har søgt, de har ikke været af den standard, som vi forventede af en hund vi selv ville bruge til opdræt. Vores første Grosser, DIVA v.d. Gulden Boomstronk kom fra Holland. Og den sidste, Mia DIA von den Wonneproppen kom fra Tyskland. I Tyskland er der mange Grossere at vælge imellem, og den tyske forening for Sennen hundene, SSV, gør et stort arbejde for, at der bliver avlet sunde og gode hunde. I Danmark er der ikke så mange Grossere, det er ensbetydende med, at Dansk Kennel Klub ikke har mulighed for at udvælge avlshundene på tilsvarende måde.

Home