Epilepsi

Epilepsi:

Epilepsi er en anden sygdom som kan forekomme hos de store racer, så det bør man også have i tankerne når man skal ud og vælge hvalp. – Det er dog ikke noget der optræder så ofte, men blot nævnes her, idet det dog forekommer.

Her i Danmark har man forsøgt sig med et regelsæt i forbindelse med parringer, men regelsættet var desværre ikke så bevendt. Der er derfor ikke nogen restriktioner m.h.t. epilepsi her i Danmark i øjeblikket. Hvis man skal lave noget effektivt er det nødvendigt med et større antal af hunde end der er af Grossere her i landet. Med et større antal ville det være muligt at beregne såkaldte index tal.

I Tyskland arbejder man efter disse index tal, det er tal der beregnes for hver enkelt individ. Disse index tal bruges i forbindelse med udvælgelsen af egnede partnere i en parring. Der er tal for ledproblemer, væsen og bl.a. også epilepsi.

Hvalpe her fra GROSSERSTARS vil vi avle efter de regler for epilepsi. Det sker i samarbejde med den tyske forening for Sennen hundene, SSV, og som ve er medlem af. 

Home