DIA

Mia DIA von den Wonneproppen, født d 04.08.2015

Vi brugte 4 dage undervejs i Tyskland på at finde den for os helt rigtige opdrætter til vores 3.die Grosser Schweizer Sennen hund. Vi er her i huset mest til ”den tyske type”, med det menes en hund der er kraftig og bred. I modsætning til ”den nordiske type” der er en mere slank model. Ud over typen var det naturligvis også vigtigt for os at finde en hund med et temperament der modsvarer det vi forventer. Nu er det naturligvis ikke så nemt at bedømme noget som helst med ufødte hvalpe. Men ved at besøge opdrætteren kan man se tæven og dermed danne sig et indtryk af både udseende og temperament. Man får også et indtryk af personerne der skal præge din hvalp i de første, meget vigtige, 8 uger af dens levetid.

DIA 6 uger
DIA – 6 uger
DIA og naboens børnebørn
DIA – naboens barnebarn
DIA - 2 år gammel
DIA – 2 år gammel

Vi fandt i Ohorn, lidt øst for Dresden den opdrætter som vi gerne ville have vores hvalp fra. Her var vores ønsker opfyldt. Så selv om vi skulle regne med at køre derned for at se hvalpene ved ca 4 uger, og igen ned for at hente den, d.v.s ca. 4 gange 800 Km, så var vi ikke i tvivl, det var herfra vores næste hund skulle komme fra.

Du kan se billeder her af DIA´s mor og far her:

Marguery´s ALIYAH

 

Her ser du DIA´s mor Marguery´s DELYAH.

Hun var højdrægtig da vi besøgte familien Kenner i Ohorn første gang.

Marguery´s ALIYAH

Bonzo von der Fuchskaul
DIA´s far- BONZO
Bonzo von der FuchskaulBONZO v. d. Fuchskaul
Bonzo von der Fuchskaul
DIA´s far – BONZO

Ved at købe hund i Tyskland har man den fordel, at den er avlet efter den tyske forenings retningslinjer. (SSV – Schweizer Sennenhund-Verein für Deutschland e.V.). Det betyder, at der i flere generationer tilbage er kendskab til hvor stor risikoen er for bl.a. ledproblemer, øjensygdomme, epilepsi, væsentest, m.v. Forinden en hund må bruges i avl skal den igennem en såkaldt kåring (Körung). Kort fortalt giver denne kåring nogle talværdier som man så kan bruge til at finde den helt rigtige hanhund til ens tæve. Dette forudsætter naturligvis, at man bruger en tysk hanhund, idet vi her i landet ikke har et tilstrækkeligt antal hunde til at kunne foretage en så systematisk udvælgelse af hanhund til hvalpene.

DIA er avlet med en indavlkoefficient så lav som 0,2%.

Dia og Valdemar

DIA og Valdemar på gårdspladsen.

DIA er her ca. 1 år gammel.

Dia og Valdemar leger

Her kan du se Mia DIA von den Wonneproppen´s stamtavle: DIA stamtavle

På nuværende tidspunkt er DIA blevet røntgen fotograferet og bedømt på hofteled, skulderled og albuer. Alle led blev bedømt til ”UG med kryds og slange”, alt var i den bedste kategori.

Du kan se resultaterne fra bedømmelserne her:
DIA´s   HD (hofter)  undersøgelse: diagkort-1-1041921-HD-bedømmelse
DIA´s   AD  (Albuer) undersøgelse: diagkort-2-2029773-AD_bedømmelse
DIA´s OCD (skuldre) undersøgelse: diagkort-4-4005479-OCD-bedømmelse

16-03-2018: DIA er nu øjenundersøgt og er klar til avl.

DIA+GEO-3
DIA-GEO-2
DIA-GEO-1
29. april 2018 – Herover ser du billeder af GEO (vort mindste barnebarn) og DIA, – de er begge ca. 2 år og 8 mdr. på dette tidspunkt.

DIA_draegtig

 

Home