D-kuldet

D-kuldet – født d. 10. november 2018

Her er der link til 8. uge – Kalenderwoche Nr. 8
Her er der link til 7. uge – Kalenderwoche Nr. 7
Her er der link til 6. uge – Kalenderwoche Nr. 6
Her er der link til 5. uge – Kalenderwoche Nr. 5
Her er der link til 4. uge – Kalenderwoche Nr. 4
Her er der link til 3. uge – Kalenderwoche Nr. 3
Her er der link til 2. uge – Kalenderwoche Nr. 2
Her er der link til 1. uge – Kalenderwoche Nr. 1

Kassen_er_klar
Til det kommende D-kuld har fødekassen stået klar i over en uge, og den er blevet flittigt inspiceret af DIA. Varmelampen er indstillet i en højde, så der på gulvet under lampen 32-33° C. En for lav temperatur er den hyppigste årsag til hvalpedød.

09. november – i dag har vi været til dyrlæge kontrol. Ultralyds scanningen viste, at hvalpene har det fint, hjerterytmen var meget fin, alt var som det skulle være. Progesteron testen viste, at fødslen er meget nært forestående. Formentlig i løbet af det næste døgn får vi hvalpene at se. Vi glæder os rigtig meget til det sker. Men vi må væbne os med tålmodighed, – – – ventetiden føles lidt lang.

_________________________________

DIA var også drægtig i foråret, men gik desværre tom. Formentlig på grund af, at hendes progesteron tal var faldet til et for lavt niveau, og med det til følge at alle hvalpe afstødes.
Vi har derfor denne gang valgt at følge hendes talværdier tæt under hendes drægtighed. Alt er sket under kyndig rådgivning af “Dyrlægegruppen Frijsenborg” – Hinnerup Dyrehospital v. dyrlæge Kathrine Kirchhoff.

Vores hund er primært en familie hund, og vores forrige Grosser, GAIA fik sit 3die og dermed sidste kuld som 6årig. Det var i 2011. Vi kunne glæde os over yderligere 4 år med hende i familien. Herefter en ny hvalp, det blev DIA, der skal være minimum 2½ år før man kan tænke på at parre, ja så går der som nævnt nemt 7 år fra det sidste kuld med en hund til den næste kan indgå i avlen. Vore hvalpe har, i de 8 uger som vi har fornøjelsen af dem, deres primære basis inde i huset hos os så vi kan følge dem tæt. Vi synes det er en fantastisk oplevelse at have hvalpe, men det primære er familie hunden for os.

Du kan læse mere om det at få hvalp fra os her

Du kan læse mere om DIA her

DIA´s udkårne til D-kuldet

DIA´s udkårne er den hanhund der er afbilledet her nedenfor. Den har allerede lavet indtil flere gode kuld i Tyskland. Både hanhundens ejer og vi synes, at de er et godt match. Vi håber naturligvis på, at det lykkes for os, og det vil i givet fald som ovenfor anført betyde hvalpe d. 9. november 2018. 

Far_D-kuld_1
Far_d-kuld_1
Far_D-kuld_3

Herover kan du se billeder af DIA´s udkårne til vores kommende D-kuld. Han er meget nøje udvalgt i tæt samarbejde med den tyske Sennenhunde forening: www.ssv-ev.de – Eksempelvis er indavlskoefficienten så lav som 0,2% – og de andre faktorer som man normalt udvælger efter i den tyske forening SSV er der naturligvis også taget hensyn til. 

Home